Kansen op kunstgras in Terneuzen zijn gestegen

Kansen op kunstgras in Terneuzen zijn gestegen
Kansen op kunstgras in Terneuzen zijn gestegen © OZ
kunstgras
kunstgras © OZ

Investering

TERNEUZEN - Het college van B&W vraagt de gemeenteraad om in te stemmen met een investering van bijna 370.000 euro voor de aanleg van een kunstgrasveld bij hoofdklasser Hoek en een bij vv Terneuzen. De tien andere voetbalverenigingen in de gemeente Terneuzen moeten ook gebruik kunnen maken van de kunstgrasvelden. Aanvankelijk was het de bedoeling om één veld aan te leggen, bij sportpark Oude Vaart. Dat plan haalde het niet, omdat slechts een beperkt aantal teams tijdens de piekmomenten (bij slecht weer) er gebruik van zou kunnen maken. 
ITEM kunstgrasvelden

Gemeenschapsgeld

De grootste partij in de gemeenteraad van Terneuzen - TOP/Gemeentebelangen - zegt volmondig ja tegen het voorstel. Ook het CDA is enthousiast. D66 is het er absoluut niet mee eens. "Waarom zoveel gemeenschapsgeld uitgeven aan twee sportvelden in een gemeente die financieel niets te makken heeft ", zegt Charles ten Hengel van D66. "Voetbalverenigingen in de rest van het land regelen dit zelf, zonder overheidssubsidie. Dus waarom hier niet?"

Zondag

Ook de SGP is tegen. "Wij geven uit principe geen geld aan sportclubs die op zondag spelen", zei Jerry Pladdet van de SGP. De ChristenUnie, GroenLinks en 55Terneuzen wilden nog niet zeggen of ze het voorstel gaan steunen. Ze willen eerst nog intern fractieberaad houden. De gemeenteraad van Terneuzen beslist op 17 maart.