Dixons Goes sluit, toekomst personeel onzeker

Dixons (archief)
Dixons (archief) © OZ
GOES -
Voldoende werk
Het besluit om alle winkels te sluiten komt van moederbedrijf Relevant Holdings. Volgens woordvoerder Linda Hartings blijft er naar verwachting voldoende werk over voor het personeel in Goes. De komende tijd worden met de medewerkers gesprekken gevoerd over hun toekomst bij het bedrijf.
Andere winkel
Een aantal Dixons-filialen gaat verder onder de vlag van Phone House, iCentre of Mycom, maar het wordt pas over een maand duidelijk of dat in Zeeland ook het geval is. Een andere mogelijkheid is dat ze werk aangeboden krijgen bij een andere onderneming van het moederbedrijf. 
Keuze voor online
De transformatie tot 100 procent online winkel komt volgens Hartings niet door slechte resultaten. "We hebben constant nieuwe vacatures en groeien nog steeds. We zien alleen wel dat in de retail online steeds meer de toekomst heeft."
Failliet
Voor de overname door Relevant Holdings was Dixons onderdeel van het failliet verklaarde BAS Group. Eind oktober werd besloten de vestigingen in Terneuzen en Middelburg te sluiten. Nu valt ook het doek voor het filiaal in Goes.