Zeeland stevent af op warmste winter ooit

Zeeland stevent af op warmste winter ooit

Negen jaar geleden

VLISSINGEN - De huidige winter gaat de strijd aan met die van '06/'07. Toen was het gemiddeld 7,23 graden. De afgelopen wintermaanden lag dat gemiddelde op 7,26 graden. Maar aangezien er een koude avond voorspeld is op deze schrikkeldag, kan het eindgemiddelde toch nog lager uitvallen.

Februari

Februari was daarentegen geen hoogvlieger qua warm weer. "De gemiddelde temperatuur zal uitkomen op 5,8 graden en komt daarmee niet eens in de top tien van warme februarimaanden. De minst koude februari ooit gemeten was namelijk 7,9 graden", legt Jos Broeke uit.
Strao Noordwelle, door Abra van Vossen
Strao Noordwelle, door Abra van Vossen © OZ
Voorjaar
Broeke durft zich na zo'n bijzondere winter niet te wagen aan voorspellingen over het voorjaar: "Zo'n warme winter met een decembermaand die bijna 5 graden te warm was, dat kun je echt niet voorspellen. Dus ik durf over het komende voorjaar echt niks te zeggen."

Slapeloze nacht
Wel durft hij voorspellingen te doen over maandagavond: "Het is net een heel spannende voetbalwedstrijd: hoe zal het op het laatste moment aflopen?" De weerman zet zijn wekker, als dat al nodig is: "Het zou maar zo maar kunnen dat ik er niet van kan slapen."