Zeeland wordt wakker: getijdenenergie, bomenkap en GGZ

Zeeland wordt wakker: getijdenenergie, bomenkap en GGZ
Zeeland wordt wakker: getijdenenergie, bomenkap en GGZ © OZ
© oz

Getijdenenergie

OOST-SOUBURG - Een plan om alle 62 stroomgaten van de Oosterscheldekering te gebruiken voor het opwekken van stroom is de moeite waard om te onderzoeken. Dat zegt Dr. Ir. Jacob van Berkel, docent Waterwerenschappen aan de HZ. Middelburger Derk Thijs bedacht het idee.
Getijdencentrale clip

Bomenkap

Ondanks 5.200 handtekeningen en twee moties gaan de 18 zilverpopulieren aan de Loskade in Middelburg toch plat. In een extra vergadering hield de meerderheid van de raad vast aan de bomenkap.
© OZ
Meldpunt GGZ
Een meldpunt voor de geestelijke gezondheidszorg in Zeeland. Dat willen de twee PvdA-raadsleden Ingrid Wojtal in Terneuzen en Frances Oreel in Vlissingen. Aanleiding is de sluiting van de psychiatrische ziekenhuizen van het ADRZ in Goes en van ZorgSaam in Terneuzen.
Foto van de Facebookpagina Reimerswaalvoorelkaar
Foto van de Facebookpagina Reimerswaalvoorelkaar © Reimerswaalvoorelkaar

Vrijwilligers

Reimerswaal Voor Elkaar is de naam van een nieuwe website die begin mei online gaat. Via deze site kunnen mensen uit Reimerswaal hulp vragen, of zich aanbieden als vrijwilliger. Reimerswaal is de eerste gemeente in Zeeland die zich heeft aangesloten bij de landelijke concept.
Online marktplaats voor vrijwilligers in Reimerswaal

Weer