Dit filmpje is op internet ongekend populair

Dit filmpje is op internet ongekend populair
Dit filmpje is op internet ongekend populair © OZ
De verslaggever moest na deze opmerking de camera even stop zetten omdat hij de slappe lach kreeg...omroepzeeland.nl/nieuws/2016-02-29/976634/bomenkap-splijt-middelburg
Posted by
on Monday, February 29, 2016
Zilverpopulieren
In het filmpje ondervraagt verslaggever Ferdinand Koppejan raadslid Piet Kraan (LPM) over de kap van 18 zilverpopulieren aan de Loskade in Middelburg. Kraan is tegen het plan van de gemeente om de bomen om te hakken vanwege de overlast van wortels. Op de achtergrond staat fractievoorzitter Benno Nieuwenhuis (VVD) met een bijl in de hand. De VVD'er vindt de bomen maar brandhout en ziet geen enkel bezwaar tegen de kap.
Snoeihard
Wanneer verslaggever Koppejan (op de redactie voor de gelegenheid omgedoopt tot Kappejan) aangeeft dat de bomen toch niet echt mooi zijn, reageert Kraan snoeihard met de mededeling dat Koppejan zelf ook niet de mooiste is en toch recht op leven heeft. De felle reactie leidt zowel bij Nieuwenhuis, Koppejan en cameraman tot de slappe lach. Het filmpje werd massaal gedeeld op social media en landelijke sites als Dumpert en Linda.
'Ik ben helemaal niet zo ad rem maar dit kwam er vanzelf uit'
In het radioprogramma Zeeland Komt Thuis belde Omroep Zeeland met Piet Kraan, de hoofdrolspeler uit de Facebookhit: “Ik ben helemaal niet zo ad rem maar dit kwam er vanzelf uit”.  Al vond hij wel dat de verslaggever zo'n reactie uitlokte met de vraag. Luister hier het fragment: 
Piet Kraan: "Als je bij een politicus op een knopje drukt, dan komt er een antwoord uit"

Kappen

De petitie met 5.000 handtekeningen van Kraan ten spijt, stemde de Middelburgse gemeenteraad maandagavond in een extra vergadering voor het plan. Een meerderheid blijft erbij dat het rooien van de 23 jaar oude bomen de beste oplossing is voor het probleem van struikelende wandelaars. Gelukkig hebben we de beelden nog...
Lees ook