Vlissingse tunnel lijkt volkomen kansloos

Sloebrug over Kanaal door Walcheren
Sloebrug over Kanaal door Walcheren © OZ

Niet erg serieus

Tijdens het wekelijkse gesprek met Zeeuwse journalisten wekten de provinciebestuurders niet de indruk het Vlissingse plan erg serieus te nemen. Gedeputeerde Ben de Reu grapte dat Vlissingen aan tunnelvisie lijdt. Zijn collega’s Jo-Annes de Bat en Harry van der Maas vinden dat het met de files en de wachttijden voor de brug wel meevalt. 

Onhaalbaar

Van der Maas voegt daar aan toe dat een tunnel een mooi idee is, maar zo'n 200 miljoen euro zou kosten. Dat is onhaalbaar volgens hem, zowel financieel als technisch.

Tunnelwens

Vlissingenkomt met het plan nu het Mobiliteitsplan van de provincie ter inzage ligt. Daarin staan de plannen voor de Zeeuwse wegen en het openbaar vervoer voor de komende jaren. De Sloebrug moet over vijf jaar of worden vervangen, of voor veel geld worden opgeknapt. Daarom is dit volgens burgemeester Letty Demmers het moment om de tunnelwens van Vlissingen bij de provincie aan te geven. 

Veelzeggende blik

Maar de kans dat de tunnel er komt lijkt uitgesloten. Gedeputeerde Van der Maas, die verantwoordelijk is voor het nieuwe Mobiliteitsplan, zei met een veelzeggende blik: “We zullen het héél lang hebben over het voorstel van Vlissingen. En daarna nemen we snel een besluit.”
Lees verder: