Familie verdacht van 80 inbraken op Walcheren

Arrestatie van de drie verdachten in Oost-Souburg
Arrestatie van de drie verdachten in Oost-Souburg © OZ

Aanhouding

OOST-SOUBURG - Het drietal werd in december opgepakt na een langlopend politieonderzoek. Het zijn mannen van 50, 39 en 37 jaar oud. De twee jongsten zijn afkomstig uit Oost-Souburg. Het is niet bekendgemaakt of de 50-jarige dezelfde woonplaats heeft.

Voorverkenning

De familie had het voornamelijk gemunt op huizen in het centrum van Middelburg en Vlissingen. De politie schrijft op Facebook dat ze aan uitgebreide voorverkenning deden. De inbrekers lieten weinig sporen achter.
De auto die de verdachten gebruikt zouden hebben bij inbraken
De auto die de verdachten gebruikt zouden hebben bij inbraken © OZ

Puzzelstukjes

“Na onderzoek van de recherche, getuigenverklaringen en oplettendheid van collega’s zijn veel puzzelstukjes samengekomen”, schrijft het politieteam Walcheren. Er is DNA van de verdachten afgenomen en een match met een inbraak uit 2014.

Bewijs

Toch ontbreekt voor een aantal zaken nog hard bewijs. De politie verwacht dit nog wel te bemachtigen. De drie familieleden zitten nog vast en moeten nog voor de rechter verschijnen.

Daling inbraken

Sinds het drietal is opgepakt, merkt de politie een daling van het aantal inbraken in Middelburg en Vlissingen. Alleen in Veere is een toename van het aantal woninginbraken.