Hulst krijgt internationale veldrit in 2017

Hulst krijgt internationale veldrit in 2017
Hulst krijgt internationale veldrit in 2017 © OZ
© OZ

Ideaal

HULST - Kurt Vernimmen van de organisatie: “Als meest Vlaamse stad van Nederland leek Hulst ons de ideale locatie om een wedstrijd van één van de populairste sporten van de Lage Landen te organiseren. Er waren al eerder contacten tussen ons en de gemeente Hulst, maar het idee werd pas rond Nieuwjaar 2016 concreet. Nu, twee maanden later, zijn we dan ook trots bekend te mogen maken dat we deze internationale cross daadwerkelijk gaan organiseren”.

Enthousiast

Michel Roos van Wielervereniging Zeeuws-Vlaanderen is even zo trots: “Onze vereniging heeft geen seconde geaarzeld om hieraan mee te werken. We zien als wielerliefhebbers steeds meer wielerevenementen onder druk komen, dus een nieuw initiatief juichen wij heel erg toe. En dit is niet zomaar een evenement; het is een internationaal evenement. Dat zet niet alleen de wielersport goed in de kijker, maar ook Hulst, Zeeuws-Vlaanderen én Zeeland. 

Gemeente

Ook het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hulst was onmiddellijk gewonnen voor het initiatief. Wethouder Jean-Paul Hageman van Sport zegt: “Hulst is één van de best bewaarde vestingsteden van Nederland. Met een parcours op de vestingwerken bij de Dubbele Poort is er een unieke entourage voor dit topsportevenement."