Kloetinge bekert verder na zege op RCS

Samenvatting-Kloetinge---RCS-ZNO160301PY

Vrije trap Joziasse

OOST-SOUBURG - Op het kunstgrasveld in Oost-Souburg viel aanvankelijk nog weinig te genieten. De kansen in de eerste helft waren schaars en Kloetinge had moeite om de defensie van RCS te doorbreken. De verrassing van het bekertoernooi schakelde eerder ploegen als Heerjansdam en Pelikaan uit, en na 38 minuten leek een nieuwe stunt in de maak toen verdediger Bart Joziasse met een van richting veranderde vrije trap de 1-0 aantekende.

Invalbeurt De Craene

In de tweede helft had Kloetinge gelijk het betere van het spel. Dat resulteerde na iets meer dan een uur spelen in de gelijkmaker van Yves Nyemb. RCS kwam plots niet meer in het stuk voor en zag invaller Wouter de Craene niet veel later de 1-2 maken. Een prachtige vrije trap liet doelman Tim Blind kansloos.
Kloetinge viert de 1-2
Kloetinge viert de 1-2 © OZ

De Craene beslist het duel

RCS wist in de vorige ronde tegen Pelikaan nog een gelijkmaker te forceren in de slotfase, maar zo ver kwam het niet meer. De Craene maakte na zijn vrije trap ook in de blessuretijd een treffer waardoor hij de eindstand op 1-3 bepaalde. In de kwartfinale treft Kloetinge hoofdklasser ASWH dat zaterdag te sterk was voor Dongen.

— Omroep Zeeland Sport (@omroepzldsport)
">