Omwonenden zijn afsnijdende vrachtwagens beu

Vrachtwagens IJzendijke

Rotonde

IJZENDIJKE - De N61 is onlangs helemaal opgeknapt. In de nieuwe situatie kunnen bij IJzendijke automobilisten en vrachtwagenchauffeurs niet meer via de kruising direct de N61 op maar moet er, als je vanuit het dorp of vanuit België komt, een stukje worden doorgereden naar een rotonde.

Berm

Veel vrachtwagenchauffeurs nemen die moeite niet en rijden via de berm de weg op met alle gevolgen van dien. Meer dan eens heeft een vrachtwagen uren stilgestaan in de berm omdat hij vast kwam te zitten. De sporen in de berm blijven achter.

Maatregelen

Rijkswaterstaat is bekend met de kunstjes die vrachtwagenchauffeurs uithalen op de nieuwe weg. Volgens de wegbeheerder lijkt het gedrag minder te worden maar ze houden het voorlopig nog in de gaten. "Als het blijft gebeuren, zullen er maatregelen genomen worden."Aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Paaltjes

Rijkswaterstaat heeft eerder al paaltjes geplaatst om het doorsteken te voorkomen. Volgens de omwonenden helpen die niet en is het probleem alleen maar verschoven. In hun ogen zou alleen een greppel langs de weg zorgen dat het afsnijden van de vrachtwagens verleden tijd wordt. 
Vrachtwagens via berm op N61
Vrachtwagens via berm op N61 © oz