Decathlon naar Middelburg, bezwaar ondernemers afgewezen

OZ
OZ
MIDDELBURG - Conclusies
De raad concludeert dat met de komst "geen sprake is van overschrijding van de hoeveelheid detailhandel" op het ZEP. Het bedrijf draagt bij aan voorzieningen voor dagrecreatie en vrije tijd op het terrein. Daarnaast is het bestemmingsplan niet in strijd met de Provinciale Verordening Ruimte Zeeland.  
Blij
Wethouder Chris Simons: “Ik ben blij met deze uitspraak. De komst van Decathlon is goed voor de werkgelegenheid en de economie op Walcheren. Met deze uitspraak van de Raad van State kan Decathlon verder aan de slag met de plannen voor een winkel op ZEP.” 

Duidelijkheid

De Vereniging Ondernemers Middelburg (VOM), de Vereniging van Gebruikers Mortiereboulevard en enkele losse ondernemers waren in beroep gegaan tegen het verlenen van de omgevingsvergunning voor de bouw van de nieuwe Decathlon. Lex de Looff, voorzitter van de VOM, reageert gelaten.  "Er is nu in ieder geval duidelijkheid."

Bezwaren

Volgens De Looff vinden de ondernemers dat de Decathlon aan de rand van de stad klanten wegtrekt uit de binnenstad. "We hadden met name bezwaren tegen de wijze waarop de voorbereiding op de komst van Decathlon tot stand is gekomen." Hij moet de uitspraak nog nader bestuderen, maar verwacht niet dat er nog vervolgstappen genomen kunnen worden. 
Lex de Looff over komst Decathlon

Argumenten
Een van de ondernemers die bezwaar heeft gemaakt is Floris-Jan Koole van Koole Sport. Toch had hij deze uitkomst wel verwacht. "De argumenten tegen de komst van Decathlon waren helaas juridisch niet al te sterk."
Gespecialiseerd
Zijn winkel is gespecialiseerd in hardlopen en skeeleren. Koole verwacht door de komst van Decathlon een daling in de omzet, maar hij denkt wel het hoofd boven water te kunnen houden. "Je ziet dat sterke formules zoals Decathlon, maar ook kleinere zaken die sterk gespecialiseerd zijn, zoals Koole Sport, overeind blijven, maar kleinere sportwinkels in Middelburg zonder specialisatie die gaan het nu wel moeilijk krijgen."