Raad Terneuzen lijkt voor kunstgras te gaan stemmen

Raad Terneuzen lijkt voor kunstgras te gaan stemmen
Raad Terneuzen lijkt voor kunstgras te gaan stemmen © OZ
kunstgrasvelden beslissing 1
TERNEUZEN - Voorstel
Zeeuws-Vlaanderen loopt al jaren achter op het gebied van kunstgras. HVV'24 is (sinds twee jaar) de enige Zeeuws-Vlaamse club met een kunstgrasveld. In de gemeente Terneuzen is er nog altijd geen. Wethouder Jack Begijn (CDA) heeft nu een voorstel gedaan voor kunstgras in de gemeente. Er zou een veld bij HSV Hoek moeten komen en ook VV Terneuzen krijgt mogelijkheden voor kunstgras. Het college van B&W vraagt de gemeenteraad om in te stemmen met een investering van bijna 370.000 euro. De tien andere voetbalverenigingen in de gemeente Terneuzen moeten ook gebruik kunnen maken van de kunstgrasvelden. 
Kunstgrasveld
Kunstgrasveld © OZ
Politieke meningen over kunstgras in Terneuzen
Meerderheid
Er lijkt zich een meerderheid in de gemeenteraad af te tekenen voor het voorstel. TOP/Gemeentebelangen en CDA gaan positief stemmen. Daardoor zijn er vijftien stemmen voor en heeft het ja-kamp nog maar één stem nodig. De VVD en Provinciaal Belang Zeeland neigen er naar vóór te stemmen. PvdA, ChristenUnie, 55+ Terneuzen en Groen Links geven aan er nog niet uit te zijn. De grootste partij in de gemeenteraad van Terneuzen - TOP/Gemeentebelangen - is enthousiast over het voorstel. Raadslid Bram Stoffels: "Ik vind het een heel goed idee. Ook omdat de ploegen VV Terneuzen en Hoek zelf een groot deel mee betalen. Het is belangrijk dat de kinderen van de gemeente ook kunnen sporten als het slecht weer is."
Kadootjes
D66 is het er absoluut niet mee eens. "Waarom zoveel gemeenschapsgeld uitgeven aan twee sportvelden in een gemeente die financieel niets te makken heeft ", zegt Charles ten Hengel van D66. "We hebben al veel schulden al gemeente en ook teveel sportvelden. Waarom moeten er dan nog meer komen? Wij zijn niet tegen kunstgras maar wel tegen kunstgras op deze manier."