Aangifte tegen zwemtrainer Vlissingen vanwege stiekeme foto's

Aangifte tegen zwemtrainer Vlissingen vanwege stiekeme foto's
Aangifte tegen zwemtrainer Vlissingen vanwege stiekeme foto's © OZ
Zwemtrainer Vlissingen

Niet meer welkom

VLISSINGEN - De 22-jarige verdachte uit Middelburg is volgens voorzitter Betinho de Voogd van zwemvereniging De Zeeuwse Kust niet meer welkom bij zijn vereniging. "Hij heeft grensoverschrijdend gedrag getoond, dus hij voldoet niet aan onze voorwaarden."
Zwemtrainer Vlissingen voorzitter

14 jaar of jonger

"Uit het onderzoek tot nu toe blijkt dat er foto's zijn gemaakt van meerdere kinderen. Het gaat dan om meisjes van 14 jaar of jonger," vertelde Officier van Justitie Marco van Leeuwen tijdens de persconferentie.
Zwemtrainer Vlissingen officier
Bijgepraat
De informatieavond werd bezocht door 85 ouders. De aanwezigen werden bijgepraat door de politie, het Openbaar Ministerie en het bestuur van de zwemclub. Daarnaast was ook een GGD-arts aanwezig. Zij gaf tips hoe de ouders vragen kunnen stellen om er achter te komen of hun kind er iets mee te maken heeft. De ouders en leden kwamen na afloop met strakke gezichten naar buiten. Geen van de bezoekers wilde iets kwijt over wat er precies besproken werd. 

Gefotografeerd

De eerste melding in deze zaak kwam op 13 januari 2016 toen een vader van een van de kinderen aangifte deed. De vader meldde dat iemand een meisje zou hebben gefotografeerd terwijl zij zich stond om te kleden in een kleedhokje in een zwembad in het Vrijburgbad.
Onderzoek
Het politieonderzoek leidde naar een zwemtrainer van de zwemvereniging. De politie heeft donderdag 25 februari huiszoeking gedaan bij de man. Daarbij zijn een computer en telefoon in beslag genomen. Uit een eerste onderzoek van deze gegevensdragers lijkt het erop dat er meerdere kinderen zijn gefotografeerd tijdens het omkleden.
Alleen meisjes
Het Openbaar Ministerie laat weten dat de man alleen meisjes fotografeerde. De gefotografeerde meisjes waren allen jonger dan veertien jaar. Of de man naast het maken van de foto's zich ook schuldig heeft gemaakt aan het verspreiden van die foto's, wordt nog onderzocht. Het OM denkt nog enkele weken nodig te hebben om het precieze aantal slachtoffers te achterhalen.
Niet aangehouden
Het bestuur van 'De Zeeuwse Kust' heeft de zwemtrainer geschorst. Het onderzoek naar de man loopt nog. Daarom is de man nog niet aangehouden. Vooralsnog heeft de politie geen reden om te denken dat de man meer heeft gedaan dan het fotograferen van de kinderen tijdens het omkleden.