Ziekenhuis ZorgSaam eindelijk uit rode cijfers

Ziekenhuis ZorgSaam (archief)
Ziekenhuis ZorgSaam (archief) © OZ

Bezuinigingen

TERNEUZEN - Het positieve financiële resultaat is behaald door flinke bezuinigingen op personeel, gebouwen, voorzieningen en voorraden. Zo'n 55 medewerkers zijn in 2015 ontslagen. Die kwamen bovenop de 288 ontslagen van eind 2014.
Lees ook:

Verkoop gebouwen

Om ZorgSaam financieel gezond te maken, zijn twintig gebouwen in de verkoop gezet. Daarnaast zijn investeringen uitgesteld en is bespaard op voorzieningen, zoals de staande MRI. Zorgverzekeraar CZ heeft de zorgorganisatie een miljoenenvoorschot gegeven.
Lees ook:
Nieuwe directeur ZorgSaam René Smit
Nieuwe directeur ZorgSaam René Smit © OZ
Miljoenentekort
ZorgSaam leek een florerend ziekenhuis tot in juli 2014 plots een tekort van zes miljoen bekend werd. De driekoppige directie trad af. In januari 2015 bleken de tekorten maar liefst 28 miljoen te bedragen. Interimdirecteur Maarten Rutgers zette een rigoureus bezuinigingspakket op. Inmiddels is een nieuwe directie met René Smit en Lodewijk de Beukelaar aangetreden.
Verheugd
Het ziekenhuis is verheugd over de positieve cijfers. 'Prachtig nieuws', zegt woordvoerder Rene Maas, 'Het is een nieuw begin dat vertrouwen en perspectief brengt.' De definitieve jaarcijfers verschijnen in juni.