'Lange wachtlijst bij voedselbank Zeeuws-Vlaanderen'

Voedselbank wordt bijgevuld (archief)
Voedselbank wordt bijgevuld (archief) © OZ
TERNEUZEN - Verliezen hulp
Honderden mensen maken gebruik van de voedselbank in Zeeuws-Vlaanderen. Een aantal van hen heeft nu bij het CDA aangeklopt. AanZ zou te lang doen over verlengingen van al toegekende hulp. Met als gevolg dat mensen mogelijk het recht op de voedselpakketten verliezen. Toekenningen worden automatisch stopgezet na een bepaalde periode. 

Stress

De wachtlijst veroorzaakt stress en financiële problemen bij de gezinnen die gebruik willen maken van de dienst. Daarnaast zou de partij al langer signalen krijgen dat gezinnen weken moeten wachten voordat het AanZ een aanvraag heeft behandeld.
Bezoekers voedselbank (archief)
Bezoekers voedselbank (archief) © OZ
Verrast
Teamleider Nellie Rijk van AanZ is totaal verrast door de kritiek. "Het kan zijn dat aanvragen een paar dagen vertraging oplopen, maar zeker geen weken", zegt Rijk. Volgens haar is het de afgelopen periode ook niet drukker dan normaal geweest. Het AanZ gaat onderzoeken waar de klachten zijn ontstaan.
Vragen
Het CDA heeft het gemeentebestuur van Terneuzen om opheldering gevraagd. De partij wil weten of het mogelijk is bestaande hulptoekenningen door te laten lopen in plaats van automatisch stop te zetten.