De Jager vol vertrouwen in zijn FC Twente

Ruben de Jager uit Lewedorp speelt bij FC Twente
Ruben de Jager uit Lewedorp speelt bij FC Twente © OZ

Licentie

ENSCHEDE - Dat laatste is nog maar de vraag, omdat zijn club het risico loopt om de licentie voor de eredivisie te verliezen. Vanwege financiële problemen heeft de KNVB die licentie voorlopig ingetrokken.

Bestuur opgestapt

Twente krijgt de licentie pas terug als alle aanbevelingen van de KNVB worden opgevolgd. Het bestuur van de voetbalclub is woensdag opgestapt. En volgens directeur betaald voetbal bij de KNVB Bert van Oostveen ziet het er niet goed uit voor de club.

Houdini

"De kans dat FC Twente volgend jaar geen betaald voetbal speelt is groter dan dat de club er wel zal zijn", zei Van Oostveen woensdag tegen de NOS. "Ik denk dat je Houdini en Hans Klok tegelijkertijd nodig hebt om als Twente hieruit te komen."
ITEM spits FC Twente

Geschrokken

Toch blijft De Jager positief. "Mensen zijn hier aan de ene kant wel geschrokken van het nieuws. Maar deze club krijg je niet zomaar kapot. Ook dat hoor je hier iedereen zeggen."
'Goed op weg'
De jager is bezig met zijn derde seizoen bij FC Twente. Na twee jaar als jeugdspeler maakte hij onlangs de overstap naar Jong FC Twente, maar vanwege tegenvallende resultaten werd hij na een half jaar weer teruggeroepen. Toch hoopt hij volgend jaar door te stromen naar de eerste selectie, in de eredivisie. "Ik ben goed op weg. Ik had een goede eerste helft van het jaar. En ik ga nog steeds goed vooruit, ik word alleen maar beter."