Vijf kansen op Zeeuwse 3FM Award

Vijf kansen op Zeeuwse 3FM Award
Vijf kansen op Zeeuwse 3FM Award © OZ

John Coffey - Broke Neck

Concurrent

OOST-SOUBURG - Racoon is genomineerd in de categorie Beste Artiest Pop. De band uit Goes won die categorie de afgelopen vier jaar en in 2006. Dit jaar is Kensington uit Utrecht echter een geduchte concurrent. John Coffey maakt kans op de Award voor Beste Artiest Rock. Gitarist van John Coffey is de uit Goes afkomstige Christoffer van Teijlingen. 
Hulst
Het tweede album van The Common Linnets is genomineerd voor Beste Album. Hoewel de band met de in Hulst opgegroeide JB Meijers met prijzen overladen is, ontbreekt een 3FM Award nog in hun prijzenkast.

The Common Linnets - Hearts On Fire

Popprijs
Hiphopcollectief New Wave dankt zijn populariteit vooral aan de zomerhit Drank en Drugs van Ronnie Flex en Lil' Kleine. New Wave is een project van label Topnotch. Twaalf rappers kwamen bij elkaar op Schiermonnikoog om een album op te nemen. Het resultaat werd in januari onderscheiden met de Popprijs 2015. Op het titelloze album staan drie tracks van Vlissinger D-Double.Uitreiking
De uitreiking van de 3FM Awards is op 28 maart in TivoliVredenburg in Utrecht. De awardshow is vanaf 20u00 live te bekijken op NPO3. 

D-Double & Lijpe - Dikke Gun