'Het is zoveel meer dan een kopje koffie op tafel zetten'

Banen horeca instart 1

Gastvrouw

MIDDELBURG - Linda Willemse uit Heinkenszand volgt de opleiding zelfstandig werkend gastvrouw aan Scalda in Middelburg. Daar leert ze de kneepjes van het bedienen in restaurants. Ze weet dat het hard werken is. "Maar de voordelen van werken in de bediening wegen op tegen de nadelen. Ik vind het leuk om mensen te helpen. Vooraf ben ik gewaarschuwd door leerkachten dat het absoluut geen negen tot vijf baan is. Het klinkt gek, maar dat motiveerde me juist om aan de opleiding te beginnen. Ik wist waar ik aan begon."
Linda Willemse heeft bewust gekozen voor een baan in de horeca
Linda Willemse heeft bewust gekozen voor een baan in de horeca © Omroep Zeeland
Uitdaging
Ze zit nu in haar derde jaar en het werken en leren bevalt haar goed. "Mensen denken altijd dat bediening simpel is en dat je daar echt geen opleiding voor nodig hebt. Maar het is zoveel meer dan een kopje koffie op tafel te zetten. Je moet er echt voor zorgen dat de gasten een leuke avond hebben. Het is erg uitdagend werk."
Edwin Vinke
Haar inspiratiebron is sterrenkok Edwin Vinke van de Kromme Watergang in Slijkplaat. "Daarna hebben docenten me geïnspireerd met hun kennis en lessen. Ook mijn baas van het restaurant waar ik stage loop heeft mij veel bijgebracht. Vooral wat hij in zijn carrière heeft bereikt en wat hij allemaal met lokale producten kan."