GGD opent informatienummer voor bezorgde ouders

Ouders komen aan bij bijeenkomst over zwemleraar Vlissingen
Ouders komen aan bij bijeenkomst over zwemleraar Vlissingen © OZ

Feitelijk

GOES - Volgens jeugdarts Marianne van Winkelhof hoeven ouders niet meteen het gesprek met hun kind aan te gaan. "Als kinderen vragen hebben, komen ze daar wel mee", zegt ze. "Dan ga je daar natuurlijk op in. Feitelijk, en het liefst met zo min mogelijk emotie. Je moet kinderen vooral niet gaan ondervragen, om te weten te komen of ze iets gemerkt hebben."
In de gaten
Ouders moeten hun kinderen wel goed in de gaten houden volgens Van Winkelhof. "Als je duidelijke veranderingen in het gedrag ziet, is het wel zaak om het gesprek met je kind aan te gaan. Zo rustig mogelijk natuurlijk." De jeugdarts maakt zich geen grote zorgen over de effecten van het nieuws over de foto's op de kinderen. "Het gaat om betrekkelijk jonge meisjes. Vaak zie je dat ze weliswaar schrikken, maar dat ze ook niet helemaal ontdaan zijn. Gelukkig gaan ze er zelf anders mee om dan hun ouders."
Nummer
Het telefoonnummer is : 0113-249480. Het nummer is donderdag tot 21.00 uur te bellen. Ook vrijdag overdag kunnen ouders nog met hun vragen terecht.