KNVB zet boete Vlissingen om in puntenaftrek

KNVB zet boete Vlissingen om in puntenaftrek
KNVB zet boete Vlissingen om in puntenaftrek © Omroep Zeeland
VC Vlissingen
VC Vlissingen © Omroep Zeeland

'Ik maak ze kapot'

'Ik maak ze kapot'
Op zondag 15 november zouden na afloop van het duel tussen Vlissingen en UDI’19 de arbiters zijn bedreigd met de dood. Twee van de drie arbiters hebben bij de KNVB verklaard dat er meerdere keren 'Ik maak ze kapot' is geroepen. De KNVB stelde Vlissingen in staat van beschuldiging. De club werd verweten dat er geen informatie werd gegeven over mogelijke dader(s).

VIDEO: Bekijk de hectiek na afloop van Vlissingen-UDI'19.

Straf-Vlissingen-1-ZNO160303IB

Boete
Volgens Vlissingen zijn de doodsbedreigingen niet geuit. De club ging dan ook in beroep tegen de oorspronkelijke boete van 3500 euro. Dat beroep diende onlangs in Vught.

VIDEO: Bekijk hieronder de beelden van de beroepszaak van Vlissingen tegen de KNVB

Straf-Vlissingen-2-ZNO160303EG

Toelichting KNVB

De KNVB heeft de volgende toelichting gegeven op de straf. De bond vindt dat Vlissingen geen goed onderzoek heeft gedaan naar het achterhalen van de dader.
De toelichting van de KNVB op de straf voor voetbalclub Vlissingen
De toelichting van de KNVB op de straf voor voetbalclub Vlissingen © Omroep Zeeland

'Belachelijke straf'

'Belachelijke straf'
Donderdag deed de KNVB uitspraak. Vlissingen kan alleen nog in beroep gaan via de burgerrechter. Het is nog niet bekend of Vlissingen dat ook gaat doen. "Daar gaan we eens rustig over praten met het bestuur. Op persoonlijke titel zeg ik dat het een belachelijke straf is", aldus voorzitter Rens Reijnierse van de club.
Fijn dat @KNVB dit aan de pers meldt zonder de vereniging als eerste op de hoogte te brengen Wij weten nog van niets https://t.co/aSX2vhseaB

— Omroep Zeeland Sport (@omroepzldsport)
">