Inwoners Bruinisse bezorgd over inbraken

Inwoners Bruinisse bezorgd over inbraken
Inwoners Bruinisse bezorgd over inbraken © OZ
Inbraakpreventie Bruinisse

Whatsappgroepen

BRUINISSE - Whatsappgroepen
De gemeente Schouwen-Duiveland helpt bij de indeling van Whatsappgroepen. Het eiland wordt in gebieden verdeeld en de wijkagenten kunnen meekijken in die Whatsappgroepen per gebied. Politie en gemeente hopen dat op deze manier verdacht gedrag snel wordt gesignaleerd door de burger. 
112
Wijkagent Douwe de Vries gaf uitleg aan belangstellenden wat ze kunnen doen als ze een verdachte situatie zien. "Bel 112. Wij willen de daders het liefst op heterdaad betrappen en zo snel mogelijk aanwezig zijn. Voorheen werd geadviseerd om dan 0900-8844 te bellen, maar dat nummer is nu vooral bedoeld voor overlastmeldingen en om te vragen naar eerdere meldingen."
Wijkagent Douwe de Vries geeft uitleg aan belangstellenden
Wijkagent Douwe de Vries geeft uitleg aan belangstellenden © OZ
ITEM Inbraakpreventie Bruinisse

Tips
Tijdens de voorlichtingsavond werden door de politie veel tips gegeven over inbraakpreventie, het (anoniem) melden van misdaad en het opzetten van whatsapp groepen. Maar ook dat mensen moeten vertrouwen op hun 'onderbuikgevoel'.
Foto's
De laatste tijd zijn mannen gezien die in Bruinisse foto's aan het maken waren van huizen. Dat gebeurde ook in Zierikzee en Middelburg. Het fotograferen is niet strafbaar, maar zorgt wel voor en onbehaaglijk gevoel. Door dit snel te melden in een whatsappgroep was de politie snel ter plaatse. Dat heeft vooralsnog niet geleid tot een aanhouding.
Vergeten
Wijkagent De Vries gaf nog wel toe dat het terugbellen van degene die de politie heeft getipt nog wel eens wordt vergeten. "Meestal zijn we tijdens een melding erg druk. Dan wordt wel eens vergeten dat degene die de melding heeft gedaan graag wil weten hoe het is afgelopen. Daar doen we ons best voor dat beter te gaan doen."