Zeeland wordt wakker: lekkage, bouwplannen en Mens in Toga

Zeeland wordt wakker: lekkage, bouwplannen en Mens in Toga
Zeeland wordt wakker: lekkage, bouwplannen en Mens in Toga © oz
waterlek-Oost-Zeeuws-Vlaanderen-ZNO160303TH

Waterlek

OOST-SOUBURG - Inwoners van Zeeuws-Vlaanderen ten oosten van het kanaal Gent-Terneuzen hebben donderdagavond uren zonder drinkwater gezeten. Het lek is spontaan ontstaan in Philippine. Rond 21.00 uur hadden de meeste mensen weer water. Ongeveer 130 huishoudens in de directe omgeving van dat dorp hebben het de hele nacht zonder drinkwater moeten doen.
Schepen in haven
Schepen in haven © Kees Torn

Geen nieuw kantoor Vroon in Terneuzen

Gemeente Terneuzen en Zeeland Seaport zijn volkomen verrast door de mededeling dat rederij Vroon geen nieuw kantoorpand bouwt aan de Beurvaartkade in Terneuzen. Burgemeester Lonink van Terneuzen zag deze stap niet aankomen. "We hebben er als gemeente alles aan gedaan om de planning van Vroon te bewaken. Er is volop meegedacht en we hebben Vroon gefaciliteerd waar mogelijk", aldus de burgemeester.
Hulpdiensten rukken massaal uit voor opgesloten man
Hulpdiensten rukken massaal uit voor opgesloten man © HV Zeeland
Opgesloten
De hulpdiensten zijn afgelopen nacht met spoed uitgerukt voor een man in Middelburg. Hij zat rond 1 uur opgesloten in zijn garagebox aan de Meanderlaan.
Rechter Jan Hopmans op het strand in Vlissingen
Rechter Jan Hopmans op het strand in Vlissingen © OZ Marcel Decraene
Mens in Toga
De Zeeuwse rechter Jan Hopmans heeft een boek geschreven over zijn ervaringen in de praktijk. De zaken die Hopmans in de rechtszaal tegenkwam waren vaak grappig, hoe onbedoeld ook.
WEER 
Het is vandaag eerst bewolkt en regenachtig, lokaal kan er ook wat natte sneeuw vallen. Het wordt 7 graden bij een afzwakkende, naar zuidwest draaiende wind. In de loop van de middag wordt het droog en breekt de zon nog even door.