LPM: verklaar fout bij sloop overkapping

Gemeente Middelburg
Gemeente Middelburg © OZ
MIDDELBURG -
Gesloopt
Volgens fractievoorzitter Piet Kraan van de LPM scheelde het niks of de overkapping was nu al gesloopt. "Het is dat enkele bewoners zagen wat er gebeurde en ingrepen. Anders was hij nu al weggeweest, daar ben ik van overtuigd."
'Opzet in het spel'
Het heeft er volgens Kraan alle schijn van dat de gemeente bewust heeft aangestuurd op de voortijdige sloop. "Sommige buurtbewoners vertrouwen de gemeente niet en denken dat er opzet in het spel was. Zelf geloof ik dat niet. Maar het college heeft wel wat uit te leggen. Ze moeten duidelijk maken dat ze niet koste wat kost de sloop er doorheen willen drukken."
ITEM sloop overkapping Middelburg

Belofte
Het probleem ontstond bij een belofte die wethouder Saskia Szarafinski woensdagavond deed tijdens een raadscommissie. Op verzoek van de LPM kwam de sloop aan de orde en ze gaf aan dat de sloop tot nader order uitgesteld werd.
'Communicatiefout'
Toch stond de aannemer de volgende morgen op het plein en begon doodleuk met het demonteren van de overkapping. Een communicatiefout, volgens Szarafinski. "Ik had wel degelijk meteen die avond een e-mail gestuurd naar de aannemer, maar die had die e-mail niet gezien."
ITEM sloop overkapping Middelburg wethouder
Schade
De schade lijkt in eerste instantie mee te vallen. Een deel van de dakbedekking is weggehaald. Om te voorkomen dat het bouwwerk verder beschadigd raakt is er beschermend plastic zeil overheen gelegd, om het tegen neerslag te beschermen.
Twistpunt
De overkapping is nu al sinds de zomer een twistpunt tussen twee groepen bewoners van de wijk. Een deel van de bewoners wil dat het bouwwerk tegen de vlakte gaat en plaatsmaakt voor een speeltuintje. De andere groep vind het een kunstwerk dat behouden moet blijven. In plaats van het te slopen moet het worden opgeknapt, vinden zij.

Bemiddelingstraject

De gemeente heeft nu besloten om een bemiddelingstraject op te starten om te kijken of de twee groepen bewoners samen een oplossing kunnen vinden. Maar dat traject is volgens Kraan bij voorbaat al gedoemd te mislukken als de gemeente per se wil dat het gesloopt wordt. "Dus laat de wethouder maar duidelijk maken dat dat niet het geval is", aldus de LPM-fractievoorzitter.