Commissie kijkt naar halte IJzendijke na brief

De 'tijdelijke' bushalte bij IJzendijke
De 'tijdelijke' bushalte bij IJzendijke © OZ
IJZENDIJKE -
Belofte
Bij de verbreding van de N61 werd de bushalte tijdelijk naar de rand van het dorp verhuist, met de belofte dat er een halte in het dorp terugkomt. Maar dat gebeurde niet. En nu lijkt het erop dat die brief eindelijk wat teweeg heeft gebracht, zegt Mark van de Vijver van de dorpsraad.

Oplossing

De Nationale Ombudsman heeft namelijk aangeklopt bij de provincie en die heeft vervolgens een klachtencommissie in het leven geroepen. Van de Vijver hoopt dat doe commissie eindelijk voor een oplossing zorgt.
ITEM bushalte IJzendijke dorpsraad

Concessie
Volgens Van de Vijver heeft de provincie steken laten vallen bij de concessie van het busvervoer. Die werd gewonnen door Connexxion, maar daarbij zijn geen afspraken gemaakt over de halte in IJzendijke. Dat terwijl er bij de start van werkzaamheden aan de N61 wel beloofd is dat er weer een halte in IJzendijke komt. "Maar nu wordt Connexxion volledig vrijgelaten om te doen wat ze willen. Ze zouden zelfs heel IJzendijke voorbij kunnen rijden", aldus Van de Vijver.

Rollatormars

Om dit probleem onder de aandacht te brengen werd woensdag al in het dorp geprotesteerd, onder meer met een rollatormars en lawaaioptocht van het dorpscentrum naar de 'tijdelijke' bushalte aan de rand van het dorp, meer dan een kilometer verderop. De provincie wil van de tijdelijke bushalte een definitieve bushalte maken. De dorpsraad is fel tegen omdat dit voor ouderen een te lange route is en voor kinderen een onveilige route.