Isabelle van Beek maakt elke dag muziek

Isabelle van Beek
Isabelle van Beek © OZ
Isabelle voor internet
OOST-SOUBURG - Liedjes schrijven
Toen ze twaalf was, wilde ze zelf liedjes gaan schrijven. Dat was voor haar een logische stap. "Ik vond het fijn om m'n gevoelens op te schrijven en ik hield veel van muziek." Haar ouders hebben haar gestimuleerd om verder te gaan in de muziek. Isabelle nam gitaarles en zangles en begon met optreden. Ze wilde weten wat mensen van haar liedjes vonden. Het eerste optreden was op een benefietavond op haar school. Ze was erg zenuwachtig maar de reacties waren positief.
Voorbeelden
Haar voorbeelden zijn Amy Winehouse, Selah Sue, Lauryn Hill en Eefje de Visser. Isabelle: "Ik doe het niet expres, maar dat is wel terug te horen in m'n liedjes." Isabelle maakt liedjes in het Nederlands en in het Engels. De Engelstalige liedjes zijn dansbaar, bij de Nederlandstalige liedjes draait het meer om de tekst. 
De cover van de EP Questions van Isabelle van Beek
De cover van de EP Questions van Isabelle van Beek © Isabelle van Beek
Grote thema's
De EP Questions is afgelopen zomer opgenomen in de studio van haar overbuurjongen Bas Boudens. Op de EP behandelt ze de vragen die haar bezighouden. Soms zijn dat grote thema's, maar soms gaat het ook over de vraag of een jongen haar leuk vindt, zoals in Save Ya From The Tears. De reacties zijn goed. "Ik heb er veel tijd en energie in gestoken, maar de mensen waren blij."
Conservatorium
Isabelle zit nu in haar examenjaar, maar tijd voor muziek maakt ze altijd tijd: "Ik ben altijd wel bezig. Ik maak elke dag muziek." Na haar examen wil ze graag naar het conservatorium in Amsterdam: "Dit is echt wat ik wil, liedjes schrijven, zingen en optreden. Ik hoef niet wereldberoemd te worden, maar ik wil wel van m'n muziek kunnen leven."