Serooskerke opent gezondheidscentrum Walchersland

Serooskerke opent gezondheidscentrum

Zorg bij elkaar
In het centrum zitten verschillende zorgaanbieders zoals een verloskundige en een diëtiste, die nu beter kunnen gaan samenwerken omdat ze makkelijk bij elkaar binnen kunnen lopen. "We willen gewoon graag de zorg bij elkaar brengen, zodat de lijnen korter worden," zegt Eline Cijsouw van Oefentherapie Walcheren. Zij is een van de initiatiefnemers van het gezondheidscentrum. Het had nog wel wat voeten in de aarde om de eigenaar van het pand van Zorgstroom aan de Noordweg te overtuigen. "Het gebouw stond al een tijdje in de verkoop, dus we moesten met een presentatie komen van ons idee. Maar daarna ging het bord 'te koop' snel uit de tuin," aldus Cijsouw.
Alle leeftijden
Het pand is verbouwd en klaar voor de nieuwe start. De zorg die hier wordt geboden is voor iedereen en voor alle leeftijden. "We bieden zorg op het platteland van Walcheren van nul tot 100, in allerlei vormen," zegt Cijsouw trots. 
Serooskerke opent een gezondheidscentrum
Serooskerke opent een gezondheidscentrum © Omroep Zeeland
Gezondheidscentrum in Serooskerke geopend

Aanwinst

Aanwinst
Tijdens de opening kon het publiek kennis maken met de zorgaanbieders. Er worden gezondheidsadviezen gegeven, informatie over behandelingen gegeven en zelfs pret-echo's uitgevoerd. Veel bezoekers zijn enthousiast over het nieuwe centrum. "Je kunt nu het bezoekje aan de pedicure combineren met het bezoek aan de verloskundige bijvoorbeeld. Het is een aanwinst voor Serooskerke om alles zo bij elkaar te hebben," aldus een aanstaande moeder tijdens haar pret-echo.