Klein maar fijn op de modelbouwbeurs in Vlissingen

Klein maar fijn op de modelbouwbeurs in Vlissingen
Klein maar fijn op de modelbouwbeurs in Vlissingen © OZ
modelbouwbeurs vlissingen

Eindelijk publiek

VLISSINGEN - De modelbeurs is georganiseerd door modelvereniging 'Gouden handjes' Zeeland. Initiatiefnemer Martin van den Barselaar is blij dat de modelbouwers in Ter Reede kunnen tonen waar ze maanden aan gewerkt hebben. "De mensen met gouden knuistjes maken allemaal dingen thuis. En niemand ziet het, alleen tante Bep. En we willen het juist graag aan het publiek laten zien. Oudere mensen kunnen vaak niet meer naar beurzen, dus brengen we de modelbouw gewoon thuis. De mensen genieten."
ITEM modelbeurs vlissingen
Echt handwerk
Op de beurs is van alles te zien. Van oude blikken kraantjes, tot kermisattracties in het klein. "Familie Louwes uit Vlissingen maakt die met drie generaties. Ze maken op de kermis foto's van de attracties die ze leuk vinden en maken die dan helemaal zelf op schaal na. Ze draaien, ze kantelen, gaan over de kop en ze geven nog licht ook," vertelt Van den Barselaar. 
Een minimoestuin
Een minimoestuin

3-D

Ook op het gebied van 3-D is er genoeg te zien, want volgens van den Barselaar is dat toch wel de toekomst in de modelbouw. Er zijn demonstraties met 3-D printers, 3-D borduurkunst en 3-D papierkunst-schilderijen. Mevrouw Ad van den Berg maakt 3-D papierwerken, of zoals zij het zelf noemt: "Canadees snij- en knip-kunstwerk. Ik maak ze van posters die ik bol maak, opplak en inlijst. Aan sommige kunstwerken werk ik 80 uur, maar voor een klein schilderij heb ik maar een paar uur nodig." Dat haar hobby veel tijd kost, is geen probleem. "Ik ben 65, dus dan heb je veel tijd, hè."