'Visserijfeesten zonder vuurwerk niet compleet'

'Visserijfeesten zonder vuurwerk niet compleet'
'Visserijfeesten zonder vuurwerk niet compleet'
© oz
BRESKENS - Melissa Cornelius is initiatiefneemster van de actie. Volgens haar is het visserijfeest zonder het afsluitende vuurwerk niet compleet."Het hoort er gewoon bij, het is er ook altijd geweest." Cornelius besloot met haar buurvrouw en haar partner een actie op te zetten.

visserijfeesten Breskens 2015

Geldkwestie
Het Visserijcomité besloot eerder dat het vuurwerk niet doorgaat en staat volledig achter de inzamelingsactie. "Het is een pure geldkwestie, we moeten echt kiezen," zegt Lucien van de Broecke van het Visserijcomité. "Als we het vuurwerk door laten gaan, gaat dat te koste van andere activiteiten. Dat heb ik niet over voor 20 minuten vuurwerk". Het comité is jaarlijks bijna 8500 euro kwijt voor de traditionele afsluiter. Vorig jaar werd het vuurwerk ook al gesponsord door een horeca-ondernemer.
Supermarkt
Cornelius heeft collectebussen neergezet in verschillende café's en bij een supermarkt. Ook kan er geld worden gedoneerd op de rekening van het Visserijcomité.
Dit jaar heeft het Visserij Comité moeten beslissen dat om budgettaire redenen er geen vuurwerk komt als afsluiter van...
Posted by
on 

Jubileum

De Visserijfeesten zijn dit jaar van 5 tot en met 7 augustus in Breskens. Dit jaar is de 63e editie. Van de Broecke is van plan om het vuurwerk bij het 65-jarig jubileum weer toe te voegen aan het programma. "En dan om de vijf jaar, dat zou mooi zijn."
Foto: Ronald Ribbe