Zes beschonken Zeeuwen betrapt bij controles

Zes beschonken Zeeuwen betrapt bij controles
Zes beschonken Zeeuwen betrapt bij controles © OZ
Politieagent - archieffoto
Politieagent - archieffoto © OZ

Stopteken

OOST-SOUBURG - Bij een controle in Sint Maartensdijk negeerde een van de automobilisten het stopteken en ging ervandoor. Agenten haalden de auto in, waarna de man, een 37-jarige inwoner van Oud-Vossemeer, moest blazen. Bij de ademanalyse blies de man 650 ug/l, bijna zes keer de toegestane hoeveelheid. Toen de agenten zijn rijbewijs wilden invorderen, bleek dat niet te kunnen, omdat deze man ook nog eens met een ongeldig verklaard rijbewijs rondreed. Voor beide zaken wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Betrapt

In Krabbendijke liep zaterdagmorgen vroeg een 25-jarige man uit Krabbendijke tegen de lamp. Bij de controle tussen 00.20 en 00.40 uur was hij de enige die werd betrapt. De uitslag van zijn ademanalyse was 295 ug/l. 

Houseparty

De controle werd daarna verplaatst naar Vlissingen, omdat daar een houseparty werd gehouden aan de Koningsweg. Van 2.45 tot 4.00 uur werden bijna veertig bestuurders gecontroleerd. Een 44-jarige vrouw uit Vlissingen blies 370 ug/l, waar ze een proces-verbaal voor kreeg. Verder stond nog een boete van 265 euro open, maar die kon ze niet betalen. Daarom kreeg zij als vervangende straf vier dagen hechtenis in Torentijd.

Blaastest

Die avond werd vanaf 21.00 uur gecontroleerd op de Provinciale weg in Sint Maartensdijk. Daar moesten ruim tweehonderd bestuurders een blaastest afleggen. Naast de 37-jarige inwoner van Oud-Vossemeer die ervandoor ging, werden bij die controle nog twee bestuurders betrapt. Bij een 24-jarige beginnende bestuurder uit Sint Philipsland werd een score van 325 ug/l vastgesteld en een 72-jarige man uit Scherpenisse blies een score van 480 ug/l. Tijdens de controle in Sint Maartensdijk werden ook meerdere bestuurders betrapt op rijden zonder rijbewijs en op rijden met te gladde banden.

Zeeuw betrapt

Buiten Zeeland werd gecontroleerd in Woensdrecht, Hoogerheide en Bergen op Zoom. Daarbij werd ook één Zeeuw betrapt. Bij de controle in Hoogerheide blies een 30-jarige inwoner van Rilland 235 ug/l. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Die controle werd gehouden van 22.00 tot 24.00 uur op de Scheldeweg, daarbij werden ruim honderd bestuurders gecontroleerd.