Delta maakt tijdelijke opvolger Kamerbeek bekend

© OZ
MIDDELBURG - Advies
De Raad van Commissarissen zal bij de benoeming van een nieuwe bestuurder advies vragen aan de Centrale Ondernemingsraad en aan de aandeelhouders. Arnoud Kamerbeek en Delta zeggen 'in goed onderling overleg' te hebben besloten uit elkaar te gaan. De topman van Delta vertrekt en krijgt 800.000 euro mee. 
Besloten vergadering
Een delegatie van de aandeelhouders voerde maandagmiddag een stevig gesprek met de Raad van Commissarissen over de vertrekregeling van Kamerbeek. Om 14.00 uur begon de besloten vergadering. Namens de aandeelhouders waren gedeputeerde Carla Schönknecht, de Middelburgse wethouder Johan Aalberts en wethouder Ad Verseput van Schouwen-Duiveland aanwezig. Zij vormen samen de governance-commissie die namens de aandeelhouders met de Raad van Commissarissen van Delta in gesprek gaan.
800.000 euro
Na afloop zei gedeputeerde Carla Schönknecht dat er een stevig gesprek is gevoerd over de ontstane situatie. Daarmee bedoelde ze de vertrekregeling voor Kamerbeek, die met 800.000 euro 1,5 jaarsalaris meekrijgt. Die vertrekregeling valt zo hoog uit, omdat Kamerbeek in 2015 een salarisverhoging kreeg van 120.000 euro, waarmee zijn jaarsalaris uitkwam op 520.000 euro.
Delta
Ophef
Over die salarisverhoging ontstond veel ophef. Het personeel van Delta sprak er schande van, omdat ze zelf al jaren op de nullijn zitten. In Provinciale Staten werd een motie aangenomen waarin het ongenoegen over de salarisverhoging werd uitgesproken. Ook werd daarin een beroep gedaan op Kamerbeek en de Raad van Commissarissen om de loonsverhoging terug te draaien.
Aandeelhouders
Het gesprek ging maandagmiddag ook over de rol en de positie van de Raad van Commissarissen. Over de inhoud daarvan wilden de betrokkenen na afloop niet veel kwijt. Ze gaan op korte termijn in gesprek met de andere aandeelhouders van Delta over de ontstane situatie. Dan zal duidelijk worden of en welke actie de aandeelhouders richting de Raad van Commissarissen zullen nemen.