Echte Zeeuwse koffie is uitgesproken en gedurfd
Zeeuwse smaak
De koffie is ontwikkeld en gebrand door Oud-Zierikzeeënaar Rob Clarijs. Hij is zoals hij het zelf noemt "een echte koffienerd". Als barista en koffiebrander miste hij nog een goede koffie met een Zeeuwse smaak, dus besloot hij er zelf een te branden. "Die sluit prima aan bij al het moois en lekkers wat Zeeland al te bieden heeft. Bij een Zeeuwse babbelaar, een bolus of als afsluiter van een mosselfestijn of kreeftendiner smaakt deze koffie prima", zegt Clarijs.
De koffie is ontwikkeld en gebrand door Oud-Zierikzeeënaar Rob Clarijs. Hij is zoals hij het zelf noemt "een echte koffienerd". Als barista en koffiebrander miste hij nog een goede koffie met een Zeeuwse smaak, dus besloot hij er zelf een te branden. "Die sluit prima aan bij al het moois en lekkers wat Zeeland al te bieden heeft. Bij een Zeeuwse babbelaar, een bolus of als afsluiter van een mosselfestijn of kreeftendiner smaakt deze koffie prima", zegt Clarijs.
Krachtige koffie
Clarijs ging op zoek naar de juiste bonen en de perfecte branding. Na lang experimenteren ontstonden er twee typisch Zeeuwse smaken: Windkracht 4 en Windkracht 6. Windkracht 4 omschrijft Clarijs als "uitgesproken & gedurfd". Windkracht 6 is volgens hem ''krachtig en avontuurlijk''. "Het is natuurlijk niet zo dat iedere Zeeuw de koffie nu lekker zal vinden, maar ik krijg wel positieve reacties", aldus Clarijs.
Clarijs ging op zoek naar de juiste bonen en de perfecte branding. Na lang experimenteren ontstonden er twee typisch Zeeuwse smaken: Windkracht 4 en Windkracht 6. Windkracht 4 omschrijft Clarijs als "uitgesproken & gedurfd". Windkracht 6 is volgens hem ''krachtig en avontuurlijk''. "Het is natuurlijk niet zo dat iedere Zeeuw de koffie nu lekker zal vinden, maar ik krijg wel positieve reacties", aldus Clarijs.