Zeeland Wordt Wakker: UCR, Sluiskiltunnel en internationale hotspot

Zeeland Wordt Wakker: UCR, Sluiskiltunnel en internationale hotspot
Zeeland Wordt Wakker: UCR, Sluiskiltunnel en internationale hotspot © OZ
© OZ
OOST-SOUBURG - UCR
Het University College Roosevelt in Middelburg wordt vandaag opgevoerd als voorbeeld voor de rest van Europa. Dat gebeurt tijdens de Europese top over hoger onderwijs in Amsterdam. Er zijn ministers en beleidsmakers uit de hele Europese Unie aanwezig. Dean Barbara Oomen van University College Roosevelt spreekt ze toe.
ITEM UCR voorbeeld Europa
© OZ
Sluiskiltunnel
De komende dagen worden verkeersborden rondom de Sluiskiltunnel aangepast. De verkeerssituatie is compleet veranderd door de nieuwe tunnel en de bewegwijzering moet 'geoptimaliseerd' worden, zo meldt de NV Westerscheldetunnel, eigenaar van de Sluiskiltunnel.
Archief
Archief © OZ
Internationale hotspot
Bresken wordt een internationale voor zeilers. Althans, als het aan de provincie ligt. In een rapport dat in opdracht van de provincie Zeeland is opgesteld staat dat de provincie moet inzetten op de komst van een zeilschool en internationale zeilevenementen naar Breskens.
Nick van der Lijke
Nick van der Lijke © Omroep Zeeland

Dood spoor

Wielrenner Nick van der Lijke zat bij LottoNL-Jumbo op een dood spoor. De Zeeuw voelde zich niet op zijn gemak bij de opvolger van de Rabobank-ploeg. Bij Roompot Oranje Peloton krijgt Van der Lijke een nieuwe kans én vrijheid om goede uitslagen te rijden.

Weer