'Supermarkt wees mij af vanwege mijn gewicht'

'Supermarkt wees mij af vanwege mijn gewicht'
'Supermarkt wees mij af vanwege mijn gewicht' © OZ
Afgewezen-vanwege-overgewicht-ZNO160309DS
BURGH-HAAMSTEDE - Overgewicht
"Het eerste gesprek verliep heel positief", zegt De Wilde. "En ik ging er van uit dat ik een goede kans had op de baan. Maar een paar dagen later kreeg ik te horen dat ik was afgewezen. " Dat vond ze al erg genoeg, maar ze is vooral gekwetst door de reden van de afwijzing. "Ik word gezien als een risico, want 'met overgewicht ben je toch vaker ziek' kreeg ik te horen. En de stoelen achter de kassa zouden me niet kunnen dragen en er moest bedrijfskleding in een grote maat besteld worden."
Passen
"Ze vroegen zich ook af of ik wel achter de kassa zou passen. Nou, dat heb ik meteen laten zien. Geen enkel probleem!", zegt De Wilde. "Ik ben gewoon afgewezen vanwege mijn gewicht. Ik ben zelden ziek en voel me prima. En ik heb ook nog eens ervaring als caissière."
Niets aan de hand
Alhoewel ze het niet aan de grote klok wil hangen, blijkt het om de Albert Heijn in Burgh-Haamstede te gaan. Volgens een woordvoerder van Albert Heijn is er niets aan de hand. "We hebben de procedure keurig gevolgd en zien geen reden om opnieuw met mevrouw De Wilde in gesprek te gaan. Er was kennelijk geen sprake van een goede match. Maar wat de reden daarvoor is, ga ik niet vertellen. We vinden het niet netjes om dat bekend te maken, dat doen we nooit."
Klacht
De Wilde heeft inmiddels een klacht ingediend bij het meldpunt discriminatie overgewicht en wil een pittige brief schrijven aan Albert Heijn. "Ik pas wel in het plaatje als het gaat om kwaliteiten en inzetbaarheid, maar omdat ik geen maatje 38 heb word ik afgewezen. Ik laat het er niet bij zitten en ga hier werk van maken want ik voel mij wel degelijk beledigd en behoorlijk gediscrimineerd! Ik kan niet begrijpen dat een werkgever oordeelt op de 'kaft van het boek' en niet verder kijkt naar de inhoud!"
Nog nooit ben ik zo beledigd en nog nooit heb ik me zo gediscrimineerd gevoeld om wie ik ben! Ik solliciteer bij de...
Posted by
on