Breskens moet zeilhotspot worden

Breskens moet zeilhotspot worden
Breskens moet zeilhotspot worden © OZ
Archief
Archief © OZ

Zeilschool

BRESKENS - Om de concurrentie van andere populaire zeillocaties te winnen, moeten de gemeente, ondernemers en provincie volgens het rapport van bureau Waterrecreatieadvies gezamenlijk optrekken. Zo is het van belang dat er een goede zeilschool in de haven van Breskens komt te zitten. De provincie laat in een bericht op haar website weten dat daar al vergevorderde plannen voor zijn.
Herinrichting
Naast de komst van een zeilschool moeten er ook meer internationaal aansprekende evenementen naar de kustplaats gelokt worden. De provincie, gemeente en het bedrijfsleven moeten zich gezamenlijk inzetten voor de promotie van Breskens als recreatieve hotspot. Ook moet er bij de herinrichting van het havengebied ook gezorgd worden voor extra faciliteiten voor zeezeilers en bedrijven die hun geld verdienen met watersport.
Open zee
Volgens het rapport van bureau Waterrecreatieadvies zorgt de ligging van Breskens voor een veelzijdig aanbod. De jachthaven ligt beschut, er zijn geen sluizen of bruggen die de waterrecreanten in de weg zitten en het getij en de scheepvaart maakt het zeilen bij Breskens ook voor de geoefende zeiler een uitdaging. Volgens de provincie hebben lokale ondernemingen het advies van bureau Waterrecreatieadvies omarmd.