Honderden bezoekers voor Passie van Axel

Honderden bezoekers voor Passie van Axel
Honderden bezoekers voor Passie van Axel © OZ
Passie-van-Axel-ZNO160319GQ

Stille tocht

AXEL - Waar de EO met The Passion een heuse musical over het lijdensverhaal van Jezus brengt, brachten de drie Axelse kerken gisteren de Passie van Axel. Door de straten werd in stille tocht een levensgroot kruis gedragen en bij de molen werd het verhaal over de laatste uren van Jezus verteld, afgewisseld met live muziek.

Witte Donderdag

The Passion wordt sinds 2011 ieder jaar op Witte Donderdag in een andere stad georganiseerd, dit jaar in Amersfoort. De Passie van Axel is niet de enige variant op het landelijke musicalspektakel. In heel Nederland worden er Passies georganiseerd. Kloetinge had vorig jaar de Zeeuwse primeur met de Passie van Kloetinge
Passie van Axel
Passie van Axel © OZ
Samenwerking
De Elisabethparochie, de gereformeerde kerk vrijgemaakt en de protestantse gemeente uit Axel werken sinds de viering van 800 jaar stad in 2013 samen. Toen organiseerden de kerken samen een aantal evenementen. Die samenwerking zetten ze door. Woordvoerder Eiko Gerritse: "We zoeken naar evenementen die voor een breed publiek toegankelijk zijn. We willen als kerken laten zien dat Pasen meer is dan paaseieren zoeken."
Passie van Axel
Passie van Axel © OZ
Editie 2016
Maandagavond zie je in het programma Editie 2016 een uitgebreide impressie van de Passie van Axel, vanaf 17.15 uur op Omroep Zeeland TV.