Zeeland Sharks niet in de prijzen bij Skills Talent

Zeeland Sharks niet in de prijzen bij Skills Talent
Zeeland Sharks niet in de prijzen bij Skills Talent © OZ

NEELTJE JANS - — Mark van Leijden (@markvanL)
">

Goud

Ruim driehonderd vmbo-leerlingen, verdeeld over twaalf provincieteams, streden om de titel. De Zeeuwse vmbo-leerlingen deden mee onder de naam Zeeland Sharks. De Zuid-Holland Hawks gingen er met het goud vandoor. De Gelderland Giants en de Groninger Grizzlies wonnen zilver en brons.

Winnaars

Zeeland viel als provincie buiten de prijzen, maar vier van de elf onderdelen werden wel door Zeeuwen gewonnen. Op het onderdeel bouwen, wonen en interieur won een team van drie leerlingen van Stedelijke Scholengemeenschap Nehalennia in Middelburg. Bij economie won een team van het Calvijn College in Middelburg. Bij informatie en communicatietechnologie wonnen leerlingen van het Calvijn College in Goes. En bij tuinaanleg won het team van het Edudelta College in Goes.

Supportersreis

Dat laatste team, van het Edudelta College in Goes, was zelfs een van de drie teams met de hoogste puntenscores. De drie tuinbouwleerlingen mogen daarom mee op een supportersreis naar het Zweedse Göteborg om daar het Nederlandse team aan te moedigen. In Göteborg vindt namelijk van 1 t/m 3 december EuroSkills 2016 plaats, het EK van de vakwedstrijden. 
© Omroep Zeeland

Zeeland

De finale in Zeeland wordt gesubsidieerd door de provincie met achtduizend euro en de gemeente Veere met vijfduizend euro. Het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen betalen een groot deel van de begroting van het evenement, zo'n 100.000 euro. In de laatste zes jaar zijn de Zeeuwen vier keer Nederlands kampioen geworden. Die prestatie is al reden genoeg voor het houden van de finale in Zeeland, stelt de organisatie: 
skills graag organiseren

— Mark van Leijden (@markvanL)
">
'We gaan ervoor'
Verslaggever Mark van Leijden sprak met een aantal Zeeuwse deelnemers die donderdagochtend aan hun vakwedstrijden begonnen: 
item skills