Zeeland wordt wakker: Muziekonderwijs, borstbeeld en jodium

Zeeland wordt wakker: Muziekonderwijs, borstbeeld en jodium
Zeeland wordt wakker: Muziekonderwijs, borstbeeld en jodium © OZ
orkestklas o.b.s. Casembroot in actie
orkestklas o.b.s. Casembroot in actie © Omroep Zeeland

Muziek

OOST-SOUBURG - Zeeuws muziekonderwijs steekt met kop en schouders boven het landelijk gemiddelde uit. In 2015 is de Zeeuwse Muziekschool op 40% van de Zeeuwse basisscholen actief geweest, terwijl er landelijk maar op zo'n 7% van de basisscholen muziekonderwijs wordt gegeven. Waar de landelijke overheid het muziekonderwijs nu pas wil opvijzelen, wordt er in Zeeland al jaren aan de weg getimmerd.
BULL muziekonderwijszeeland 1
Op 20 augustus wordt het borstbeeld van Mangnus onthuld
Op 20 augustus wordt het borstbeeld van Mangnus onthuld © OZ

Borstbeeld

Remy Mangnus krijgt een borstbeeld in Graauw. De dorpsraad gaat hem postuum eren voor alles wat hij heeft gedaan voor het dorp. Mangnus, die in 1999 overleed, zette Graauw op de kaart met tafeltennisvereniging Sint Aloysius. Het borstbeeld wordt gemaakt door Inge de Belder en krijgt in september een plekje op het Arnold Bruggemanplein in het dorp.
BULL borstbeeld
© OZ

Jodium

Jongeren tot 18 jaar en zwangere vrouwen die binnen honderd kilometer van een kerncentrale wonen krijgen jodiumtabletten. Dat heeft minister Edith Schippers van Volksgezondheid besloten.
© Wikipedia: Emmelie2394

Scheurtjesreactoren

Twee kernreactoren in het Belgische Tihange en Doel die tot vorig jaar jarenlang stillagen wegens scheurtjes in de reactorwand mogen in bedrijf blijven. De Belgische rechter heeft een verzoek van een actiegroep Tihange 2 en Doel 3 te sluiten woensdag van de hand gewezen.

Weer

LIVE
Weer, verkeer en nieuws; ook op de radio met Remco van Schellen. Luister live mee!