Zeeland Wordt Wakker: duiven, drama en krottenkoning

Zeeland Wordt Wakker: duiven, drama en krottenkoning
Zeeland Wordt Wakker: duiven, drama en krottenkoning © oz
Duivenveiling voor het goede doel
Duivenveiling voor het goede doel © Omroep Zeeland
OOST-SOUBURG - Duif
Duivenliefhebber Sjaak de Kooning uit Lewedorp veilt jonge duiven om geld op te halen voor het onderzoek van oncoloog Casper van Eijck van het Erasmus Medisch Centrum. Van Eijck wil onderzoek doen naar nieuwe behandelingen voor alvleesklierkanker. De Kooning denkt een flink bedrag bij elkaar te brengen.
BUL duivenactie oncoloog
© OZ

Drama

De Tien van Renesse is het gruwelijke maar waargebeurde verhaal over 10 mannen die in december 1944 werden opgehangen door de Duitsers. Gisteren waren er opnames in Arnemuiden voor een documentaire die gemaakt wordt door Tjeerd Muller. 
© OZ
Krottenkoning
Projectontwikkelaar Ronnie van de Putte, alias de krottenkoning, heeft een dwangsom van 150.000 euro van de gemeente Sluis niet betaald. Woensdag liep de termijn daarvoor af. Sluis eiste de dwangsom voor het stelselmatig laten verkrotten van een rijksmonument, het voormalige klooster het Hoompje in Sint Anna Ter Muiden. 
© OZ

Incassobureau

Op Walcheren is een nep-incassobureau actief. Oplichters doen zich voor als een erkend incassobureau en proberen op deze manier de bankgegevens van degene die zij bellen los te peuteren. De politie adviseert hier niet op in te gaan en zeer terughoudend te zijn in het telefonisch doorgeven van bankgegevens.

Weer

LIVE
Weer, verkeer en nieuws; ook op de radio met Remco van Schellen. Luister live mee!