Groot Zeeuws drugsnetwerk opgerold

Groot Zeeuws drugsnetwerk opgerold
Groot Zeeuws drugsnetwerk opgerold © OZ
Zeeuws drugsnetwerk

— Mark van Leijden ♑️ (@markvanL)
">

Groot onderzoek

Het ontruimen van de loods in Oud Gastel is onderdeel van een groot onderzoek dat de politie de laatste maanden heeft gedaan. Het onderzoek is in 2015 gestart toen de politie merkte dat steeds dezelfde mensen betrokken waren bij wietkwekerijen in Zeeuws-Vlaanderen en in het Oosterscheldegebied. Twee hoofdrolspelers, een 35-jarige vrouw uit Goes en een 49-jarige man uit Bergen op Zoom, zijn dinsdag al aangehouden. Naast de twee hoofdrolspelers heeft de politie nog vier mensen aangehouden.
Wietkwekerij Zierikzee (archief)
Wietkwekerij Zierikzee (archief) © OZ
Wietkwekerij Zierikzee
De politie heeft de laatste maanden al grote wietkwekerijen in vijf woningen in Zeeland en in woningen in Doetinchem en Dordrecht opgerold. Ook de grote wietkwekerij met meer dan 5000 planten die vorige maand in een loods in Zierikzee werd geruimd, was onderdeel van het politieonderzoek
Politie rolt groot Zeeuws drugsnetwerk
Politie rolt groot Zeeuws drugsnetwerk © OZ
Criminele organisatie
De politie heeft dinsdag en woensdag woningen van verdachten doorzocht in Goes, Kapelle en Bergen op Zoom. De verdachten worden naast het overtreden van de Opiumwet ook verdacht van het vormen van een criminele organisatie en witwassen.
Politie rolt een groot Zeeuws drugsnetwerk op
Politie rolt een groot Zeeuws drugsnetwerk op © OZ