Kreeft heeft nu ook zijn eigen brood

Kreeftenbrood gelanceerd
© Omroep Zeeland
BRUINISSE - Idee
Het idee is een aantal maanden geleden ontstaan. Fleur Verloo van restaurant Oester & Soja: "Tijdens de proeverij van de kreeftenwijn bedacht ik dat we bij ons kreeftenmenu ook een bijpassend brood moesten hebben." Ze stapte met haar idee naar haar chefkok, die ook meteen om was. Ze namen contact op met hun broodleverancier die met bijzondere ingrediënten aan de slag ging.
Bakker
Bakker Marcel Spelt werkt met Zeeuwse ingrediënten en vond het een uitdaging een nieuw brood te ontwikkelen. "Kreeft wil zwemmen, dus ik heb vooral ingrediënten uit de zee gebruikt zoals gezuiverd Oosterscheldewater, algen en zeesla." Het precieze recept blijft natuurlijk geheim. 

Golven


Het is een langwerpig brood waarop roggebloem is gestrooid. Op deze manier lijkt het net alsof je de schuimkoppen op de golven van de zee ziet. 

Duurzaam

Bakker Spelt gebruikt alleen Zeeuwse ingrediënten, die binnen een straal van veertig kilometer van zijn bedrijf te vinden zijn, zoals algen en zeesla. Omdat Fleur Verloo het brood heeft bedacht mag zij het vanavond als eerste te presenteren aan haar gasten. Na vandaag is het kreeftenbrood in meerdere restaurants te vinden.