Tweeling zorgt voor verwarring in rechtbank

Tweeling zorgt voor verwarring in rechtbank
Tweeling zorgt voor verwarring in rechtbank © OZ
Bij invallen in Terneuzen vond de politie kilo's aan drugs, onder meer xtc.
Bij invallen in Terneuzen vond de politie kilo's aan drugs, onder meer xtc. © Facebook - Politieteam Zeeuws-Vlaanderen

Drugshandel

De heren van 24 jaar uit Terneuzen moesten samen met een andere verdachte uit Terneuzen voorkomen in zaak over drugshandel. De drie verdachten zitten sinds december vast. De zitting begon later dan gepland en zonder de tweelingbroer. Die werd alsnog opgehaald en kon later op de ochtend nog voor de rechter verschijnen. Het was niet de eerste keer dat er hierover in deze zaak iets mis ging, zo merkte de rechter op.

Vrij

De rechter besloot dat de verdachten thuis hun straf mogen afwachten. Eén van de tweelingbroers wordt binnenkort vader en ook de leeftijd van de verdachten en het feit dat ze geen strafblad hebben, speelt een rol bij de overweging van de rechtbank om ze voorlopig, onder strenge voorwaarden, vrij te laten.

Overlast

De drie mannen werden in december aangehouden in verband met de vondst van een paar kilo drugs waaronder duizenden xtc-pillen, een kilo speed en een voorraad wiet. Ook is er een bedrag van 10.000 euro in beslag genomen. De mannen worden verdacht van dealen en het in het bezit hebben van drugs. Het dealen zorgde volgens de politie voor veel overlast in de wijk.

Behandeld

Op 4 augustus wordt de zaak verder inhoudelijk behandeld.