President-commissaris Delta maakt excuses

© OZ

Salarisrel

De positie van Maas lag de afgelopen tijd onder vuur vanwege zijn rol in de salarisrel rond Delta-directeur Arnoud Kamerbeek. De Raad van Commissarissen gaf Kamerbeek in 2015 een loonsverhoging van 120.000 euro, waarmee zijn jaarsalaris uitkwam op 520.000 euro. Aandeelhouders werden niet geïnformeerd. Toen de salarisverhoging in het nieuws kwam, stelde president-commissaris Maas in de PZC dat hij niet van plan was te luisteren naar de kritiek.

Grote woorden

Schönknecht zei in de Statenvergadering de ophef over de salarisverhoging van Kamerbeek te begrijpen: “Ik heb zelf ook de neiging grote woorden te gebruiken om uiting te geven aan mijn verontwaardiging. Maar mijn persoonlijke gevoel mag ik niet mee laten wegen. De toekomst van Delta moet centraal staan en het bedrijf heeft stabiliteit nodig, omdat het in juli 2017 gesplitst moet zijn.”

Deuk in het vertrouwen

Schönknecht zei wel dat er een behoorlijke deuk in het vertrouwen in de Raad van Commissarissen is ontstaan. Ze noemde de excuses van Cees Maas een eerste en belangrijke stap om samen een nieuwe basis om verder te gaan. Aan dat vertrouwen wordt verder gewerkt in een bijeenkomst waar de Raad van Commissarissen en alle aandeelhouders (de provincie en de Zeeuwse gemeenten) bij aanwezig zijn.
Foto: archief