Twee verdachten opgepakt voor smokkel met 'cocaïneboot'

Drugsboot aanhoudingen

Aanhoudingen

OOST-SOUBURG - Een 41-jarige Winschotenaar werd dinsdag aangehouden in Barendrecht. In het Oost-Groningse Oldambt pakte de politie een 45-jarige man op. De rechter-commissaris besloot vandaag dat de twee nog minimaal twee weken blijven vastzitten. De schipper van het sportvisbootje genaamd de 'Zeeland' zit sinds 15 januari in voorlopige hechtenis. 

Marian V

De twee opgepakte mannen waren opvarenden van de sleepboot ‘Marian V’ die eind december 2015 vanuit Paramaribo naar Rotterdam vertrok. Vermoedelijk is vanaf deze sleper de partij cocaïne - met een straatwaarde van 30 miljoen euro - overgeheveld op de ‘Zeeland’. 
Patronen
Bij de huiszoekingen zijn diverse goederen in beslag genomen, meldt het OM. Agenten troffen een luchtpistool aan in Barendrecht en in Oldambt werden 21 9-mm patronen gevonden. Verder zijn laptops, telefoons, USB-sticks, bankpassen en administratie meegenomen.

Storm

De drugssmokkel kwam aan het licht toen het sportvisbootje op 15 januari door een storm in de problemen kwam. De KNRM wist de vier bemanningsleden te redden. Het bootje spoelde stuurloos aan bij Cadzand. Op het bootje vonden politie en douane de grote partij drugs. Het OM zegt nog meer aanhoudingen te verwachten naar aanleiding van het onderzoek.
© OZ