Zeeuw met wapen zorgt voor onrust in Breda

Politie
Politie © Omroep Zeeland

Wapenhandel

Iemand zag dat op het parkeerterrein een lang en groot wapen van de ene auto naar een andere auto werd overgeladen. De getuige waarschuwde vervolgens de politie. Omdat er sprake was van een vuurwapen was de inzet van de politie groot, met verschillende eenheden en een helikopter.

Aanhoudingen

De verkoper, een 23-jarige man uit Brabantse Zeeland, werd door de politie aangehouden op het parkeerterrein zelf. De koper, de man uit Heinkenszand, werd net buiten Breda op de A58 tot stoppen gedwongen. Bij beide aanhoudingen maakte de politie gebruik van de procedure voor vuurwapen gevaarlijke verdachten, waarbij de agenten bijvoorbeeld met getrokken wapen de verdachte benaderen.

— Landelijke Eenheid (@PolitieLE)
">
Schietsport
Uit de gesprekken met de twee mannen en uit hun papieren bleek dat het wapen legaal was en dat de mannen een schietsport beoefenen; airsoftsport. Voor de verkoop van het geweer hadden de mannen een plek opgezocht, ergens halverwege hun woonplaatsen.
Geen straf
De zaak krijgt geen strafrechtelijk vervolg. Wel gaf de politie de mannen mee, dat wellicht een openbaar parkeerterrein niet de beste keuze was voor hun transactie.