TOP Arnemuiden begint dramatisch aan play-offs

TOP Arnemuiden begint dramatisch aan play-offs
TOP Arnemuiden begint dramatisch aan play-offs © Wendy Marteijn
Samenvatting KCC-TOP Arnemuiden

Winnen

CAPELLE A/D IJSSEL - TOP Arnemuiden moet nu twee keer op rij winnen van KCC om nog kans te blijven houden op de Korfbal League.

Gelijk opgaand

TOP Arnemuiden en KCC waren zeker in de eerste helft aan elkaar gewaagd. De kampioen van de hoofdklasse A (TOP Arnemuiden) oogde gretig en Anita de Ridder leek met drie vroege treffers de bezoekers op het juiste spoor te zetten. De runner up uit de hoofdklasse B stond verdedigend echter als een huis en zag dat TOP nooit het aanvallende spel kon laten zien zoals ze dat zo vaak deden tijdens de reguliere competitie. Een gelijk opgaande eerste helft resulteerde in een 10-10 ruststand.
Veel irritatie
In de tweede helft speelde beide ploegen richting hun eigen aanhang, maar dat zorgde eigenlijk alleen bij KCC voor extra vleugels . KCC, dat ook de vorige twee seizoenen in de play-offs meedeed, deed er een schepje bovenop en maakte de een na de andere treffer. TOP Arnemuiden had even geen antwoord meer en leek zelfs even compleet in de war. Elke beslissing van de scheidsrechter werd aangevochten en de emoties liepen soms hoog op. Toen de wedstrijd was afgelopen stond er opeens 18-25 op het scorebord. 
 Trainer Arco Goedkoop: 'Misschien toch te veel onder de indruk'
Arco Goedkoop na afloop van KCC-TOP

Anita de Ridder: 'Nu twee keer van ze winnen'

Anita de Ridder na afloop van KCC-TOP
De weg van TOP Arnemuiden op jacht naar de Korfbal League
De weg van TOP Arnemuiden op jacht naar de Korfbal League © OZ
Uitslagen Hoofdklasse play-offs:@kvDSC - @KVWageningen 20-19@KCCkorfbal - @ArnemuidenKVTOP 25-18
De returns zijn a.s. zaterdag 19/03.