Zeeland wordt wakker: Waterdunen, klachten en motorcross

Zeeland wordt wakker: Waterdunen, klachten en motorcross
Zeeland wordt wakker: Waterdunen, klachten en motorcross © OZ

Nieuwe beheerder

OOST-SOUBURG - Natuurgebied Waterdunen heeft een nieuwe beheerder. Peter de Smidt van Het Zeeuwse Landschap woont in het gebied dat momenteel nog aangelegd wordt. In Waterdunen komt 250 hectare nieuwe natuur. De Smidt hoopt dat er straks veel vogels komen naar de nieuwe broedeilanden.
Beheerder Waterdunen ziet nieuwe natuur groeien om zich heen
Beheerder Waterdunen ziet nieuwe natuur groeien om zich heen © OZ
BUL Beheerder Waterdunen

Minder klagen

De dorpsraad in Bruinisse wil dat inwoners minder klagen en vaker zelf bij de gemeente melden als iets kapot is. Op Facebook staan pagina's vol klachten over slechte bestrating of verstopte putten, zegt de dorpsraad, maar bijna niemand belt de gemeente zodat die er iets aan kan doen. 

Motorcross

Jeffrey Herlings is de grote winnaar van het eerste Open Nederlands kampioenschap motorcross in Axel. De tweevouding wereldkampioen was de sterkste in de MX-2-klasse, en had een grote voorsprong op andere coureurs. Ook mentaal is het voor Herlings een belangrijke overwinning. 
Jeffrey Herlings wint in Axel de eerste cross van het Open Nederlands kampioenschap
Jeffrey Herlings wint in Axel de eerste cross van het Open Nederlands kampioenschap © Omroep Zeeland
BULLETIN Motorcorss

Het weer

De zon schijnt vanmorgen volop, al maakt sluierbewolking deze vanmiddag soms ook wat waterig. Het wordt 9 of 10 graden. Hierbij waait een matige tot aan zee soms vrij krachtige wind uit oost tot noordoost.