Prinses Beatrix komt weer naar Zeeland

Voormalig vorstin Beatrix - archieffoto
Voormalig vorstin Beatrix - archieffoto © OZ
OUD-VOSSEMEER - Oud-presidenten VS
Volgens de gemeente Tholen komen de voorouders van oud-presidenten van Amerika Theodore Roosevelt en zijn neef Franklin Delano Roosevelt uit Tholen. Bij de opening van het informatiecentrum zijn ook een kleindochter en kleinzoon van Franklin Delano Roosevelt, van 1933 tot 1945 president van de VS. Deze nazaten zijn ook vertegenwoordigd bij de uitreiking van de Four Freedoms Awards, een dag later in Middelburg. De Duitse bondskanselier Angela Merkel wordt dan geëerd, net als vier andere laureaten.

Lees ook:
Angela Merkel dit jaar in Middelburg voor Four Freedoms Awards
Deze Four Freedoms Award-laureaten vergezellen Angela Merkel 

Ambachtsherenhuis
Het informatiecentrum is gevestigd in het Ambachtsherenhuis. Dat pand is in 1767 gebouwd voor het bestuur van de ambachtsheerlijkheid - een grondgebied met een eigen bestuur en een eigen (lagere) rechtspraak - van Oud- en Nieuw-Vossemeer en Vrijberghe.

Stamboom Roosevelt
Johan Willem van Rosevelt was een van de ambachtsheren. In het centrum kunnen bezoekers informatie vinden over de oorsprong en de stambomen van de Amerikaanse en Nederlandse Rooseveltfamilies in het algemeen en Theodore en Franklin Delano Roosevelt in het bijzonder.
Molendag
In 2015 bracht prinses Beatrix ook al een bezoek aan Zeeland. Toen opende zij de Zeeuwse Molendag in Waarde.