Maximaal 12 leerlingen per klas op nieuwe middelbare school

© OZ
GOES - 100 leerlingen
Het Stedelijk College biedt mavo-, havo- en vwo-opleidingen aan voor maximaal 100 leerlingen. Er komen kleine klassen met hoogstens 12 leerlingen, zegt een van de initiatiefnemers Kees van de Wouw. "Dat 'groot, groter, grootst-denken' van veel middelbare scholen werkt volgens hem averechts. "Wij geloven in kleine groepen leerlingen, zodat je ook maatwerk kan bieden." Ook krijgen leerlingen een coach die hen de hele schoolcarriere begeleidt.
Plezier
Zo moeten de pubers weer plezier in het leren krijgen. "Als ze gaan merken dat ze het resultaten boeken en dat de docent meer een coach is dan een leraar dan gaan ze studeren echt waarderen. Daar zijn tientallen voorbeelden van", aldus Van de Wouw. Hij gaat samen met tien andere docenten lesgeven.
Kosten
De opleiding moet per kind in totaal zo'n 15.000 euro kosten. Daarbij zitten ook de kosten om al enkele modules te volgen van een mbo of hbo-opleiding. "We bieden echt een los vakkenpakket. Een leerling zit niet vast aan een richting, maar kan een pakket uit alle vakken samenstellen. Zo moet het kind zichzelf ontwikkelen."  
Animo
Van de Wouw denkt dat er in Goes voldoende animo is voor de nieuwe school. "Ik geloof heilig in de nieuwe didactiek die we hebben ontworpen. Van alle stromingen hebben we de beste leermethoden gepakt en die gebundeld." De school gaat daarnaast samenwerken met het Getijde College in Goes dat mbo-opleidingen aanbiedt volgens hetzelfde maatwerk-principe.