'Geen Aldi? Dan een Lidl!'

© OZ
ITEM lidl Wissenkerke
WISSENKERKE - Balen
De teller staat op 175, maar dat moeten er 500 worden voordat de initiatiefnemers ermee naar de gemeente gaan. Zo hopen ze dat er toch nog een prijsvechter naar Wissenkerke komt. Ze balen ervan dat Aldi uiteindelijk afzag van een komst naar het Noord-Bevelandse dorp. En ook de reacties van de ondertekenaars spreken boekdelen.
Over de balk
"Krijgen we toch wat terug voor al het geld dat over de balk is gesmeten. En een goedkope super is mooi meegenomen, hoeven we niet naar Goes", schrijft iemand. "Het is schandalig dat de middenstand uitmaakt wat hier aan winkels komt. Er wordt geen rekening gehouden met de draagkracht van de mensen die hier wonen", schrijft weer een ander op de site.
Reuring
De gemeente wilde Aldi in 2010 al naar Wissenkerke halen voor meer reuring en aanzien. Kleinere winkels zagen met een eventuele komst hun inkomens verdampen en protesteerden hevig. De Raad van State wees de bezwaren van de hand, maar het was al te laat. De Duitse supermarktketen zei vorige week per direct het contract op.