ADRZ wordt dochter van Erasmus MC

ADRZ wordt dochter van Erasmus MC
ADRZ wordt dochter van Erasmus MC
ADRZ Goes
ADRZ Goes © OZ

BV

GOES - Het Erasmus MC wordt met deze constructie 100% eigenaar van het ADRZ, maar het ADZR blijft wél zelfstandig. "De voorkeur gaat uit naar een model waarbij het ADRZ als bv en dus als zelfstandig ziekenhuis deel gaat uitmaken van de holding", aldus een woordvoerder van het ziekenhuis. Het ziekenhuis heeft deze keuze gemaakt omdat hiermee 'een stevige basis wordt gelegd om de kwaliteit, continuïteit, beschikbaarheid en bereikbaarheid van de medische zorg te behouden'.
Voordeel
Eerder investeerde het Erasmus al miljoenen in het Zeeuwse ziekenhuis voor onder meer een borstkankercentrum. Ook behandelen reumatologen van het Erasmus ADRZ-patiënten. De samenwerking heeft voor het Erasmus MC als voordeel dat ze nu meer complexe patiënten uit Zeeland krijgt doorverwezen. Het ziekenhuis heeft meer patiënten nodig nu academische ziekenhuizen minder simpele ingrepen mogen uitvoeren. Het ADRZ profiteert van de kennis en deskundigheid van specialisten uit Rotterdam.

Identiteit

Een woordvoerder van het ADRZ zegt dat de Zeeuwse identiteit van het ziekenhuis gewaarborgd blijft. 'Het is niet zo dat het ADRZ straks 'Erasmus MC - afdeling Zeeland' wordt.' Eerder liet de cliëntenraad van het ADRZ al weten de samenwerking toe te juichen. De intensievere samenwerking moet nog wel worden goedgekeurd door beide ondernemingsraden, de Nederlandse Zorgautoriteit en de autoriteit Consument & Markt.

ZorgSaam

De samenwerking met het ziekenhuis ZorgSaam in Zeeuws-Vlaanderen komt volgens het ADRZ niet in gevaar. ZorgSaam werkt nauw samen met het UZ Gent.